Hlavní obsah

Ploché břicho i přes Vánoce

Novinky, Anna Vaculíková, Supertělo.cz

Chcete předejít pocitu, že budete po Vánocích sedět na pohovce s vyvaleným břichem a budete se cítit bezradně? Pracujte na svém břichu už teď a dřina se vám vyplatí.

Foto: Anna Vaculíková, Supertělo.cz (4x)

Cvičte břišní svaly už před Vánoci, dřina se vyplatí.

Článek

Následující cviky slouží k posílení břišních svalů a krásně jimi vytvarujete pas.  A pokud je budete cvičit formou kruhového tréninku, jak je popsáno níže, spálíte tak značné množství nežádoucího tuku.

1. Postupné lehání ze sedu

U tohoto cviku zabírají jak přímé, tak vnitřní břišní svaly. Sedněte si na podložku s rovnými zády, nohy můžete mít buď rovné, nebo mírně pokrčené. Poté si pomalu lehejte tak, že se vaše záda budou postupně kulatit od bederní až po krční část.

Důležité při tomto cviku je průběžně zhluboka dýchat. Cvik by měl být prováděn pomalu. Pohyb zastavte ve fázi, ze které se pak ještě dokážete opět postupně zvedat do sedu tak, abyste cvik udrželi břichem a ne zády a aby se nohy nezvedly od země. U tohoto cviku je důležitá spíše kvalita než kvantita, takže stačí, když uděláte 10 opakování.

2. „Šlapání na kole“ vleže

Cvik je určen na posílení šikmých břišních svalů, ale při tomto provedení zabírají samozřejmě také přímé břišní svaly. Lehněte si na záda a zvedněte pokrčené nohy, hlavu a ramena také zvedněte od země, bradu tlačte na hrudník a ruce spojte v týlu. S výdechem proveďte přítah pravého kolene k levému lokti. Pohyb vychází z trupu, který jde do rotace. Strany střídejte. Na každou stranu udělejte minimálně 10 opakování.

3. Přítahy kolen k břichu s nohama na míči

Tento cvik je výborný na posílení vnitřních svalů, současně procvičíte i svaly vnější břišní. Začněte v pozici vzporu na rukách s nohama opřenýma o míč. Ruce by měly být v úrovni pod rameny a celé tělo v jedné rovině, břicho zatažené, záda rovná a hlava v prodloužení. Poté s výdechem přitáhněte nohy s míčem do té pozice, že budete mít kolena co nejblíže k břichu. S nádechem vracejte nohy kontrolovaným pohybem zpět do výchozí pozice. Proveďte nejméně 10 opakování.

Uvedený trénink si zacvičte cvik po cviku, poté si dejte 60 vteřin pauzu a takto to celé zopakujte dohromady 4krát.

Trápí vás i jiné partie? Další tipy naleznete na webu Supertělo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám