Hlavní obsah

Získejte do šatů krásná ramena

Novinky, Anna Vaculíková, Supertělo.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak vizuálně vylepšit postavu? Už jste někdy slyšely o tom, že když jsou ramena širší než zadek, postava působí souměrněji a líbivěji?

Foto: Anna Vaculíková, Supertělo.cz (4x)

Získejte do šatů krásná ramena.

Článek

Proto zapracujte na tom, aby ramena byla nejen větší, ale také hezky tvarovaná, a přilepšíte vaší siluetě.

Stačí vyzkoušet pár cviků, které můžete provádět klidně i doma u televize. Důležité je praktikovat tyto cviky pravidelně alespoň 3x týdně a brzy se dostaví výsledky.

1. Roztahování gumy se vzpažením

Cvikem zapojíte celá ramena, zejména střední část. Můžete ho provádět vsedě i ve stoje. Vezměte si do rukou posilovací gumu, dlaněmi k sobě a roztáhněte ji v úrovni před horní částí hrudníku.

Poté s výdechem vzpažte, guma by měla být stále napnutá. Dbejte na to, abyste ruce co nejvíce natáhly, ale udržely ramena stažená a záda rovná. S nádechem se vracejte zpět do výchozí pozice. Proveďte 12 opakování.

2. Rozevírání předloktí s gumou

Tímto cvikem posílíte střední a zadní část ramen. Vezměte gumu do rukou tak, že v připažení pokrčíte lokty do úhlu 90 stupňů. Lokty budete držet u těla, dlaně směřují k sobě.

S nádechem roztáhněte gumu pouze pohybem loktů co nejvíce vám to jde, ale lokty zůstávají stále u těla. S výdechem se vracejte kontrolovaným pohybem zpět do výchozí pozice. Udělejte 15 opakování.

3. Zvedání trupu a rukou vleže na břiše

Cvik je určen na posílení zadní části ramen a mezilopatkových svalů. Lehněte si na břicho na podložku, ruce položte tak, že lokty budou svírat úhel 90 stupňů a budou v úrovni ramen, dlaně mějte položené na podložce.

S výdechem zvedněte hrudník a trup od země, ale břicho zůstane stažené a přitisknuté do podložky. Toto nadzvednutí by nemělo být příliš velké. Současně zvedejte i ruce tak, aby předloktí byla výš než ramena. Lopatky stahujte k sobě.

S nádechem vracejte ruce i trup zpět na zem. Dělejte 15 opakování.

Uvedený trénink můžete provádět buď formou kruhového tréninku, tzn. všechny cviky ihned za sebou, pauza v trvání 1 minuty následuje až po posledním z nich. Toto celé zopakujte dohromady čtyřikrát.

Druhá možnost je, že odcvičíte vždy 4 série od jednoho cviku a pak teprve pokračujete na další. V tomto případě mohou být pauzy mezi jednotlivými sériemi pouze 30 vteřin.

Tři nejlepší tréninky na doma najdete na webu Supertělo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám