Hlavní obsah

Svůdný dekolt aneb Cviky, kterými přelstíte gravitaci

Novinky, Anna Vaculíková, Supertělo.cz

Jestliže vám matka příroda anebo bohatý manžel nedopřáli dokonalý dekolt, neztrácejte hlavu. Existuje pár cviků, díky kterým se budete opět cítit jako zamlada.

Foto: Anna Vaculíková, Supertělo.cz (4x)

Svůdný dekolt – přelstěte gravitaci

Článek

Krásného dekoltu se dá dosáhnout i cvičením. Stačí zvolit ty pravé cviky, díky kterým posílíte prsní svaly, a tudíž se dekolt opticky zvedne. Ale velký vliv má také to, aby hrudník působil otevřeným dojmem. To znamená, že prsní svaly, které mají sklony ke zkracování, je třeba také protahovat. Toto cvičení splňuje vše z výše uvedených bodů.

1. Roztahování gumy před hlavou

Tímto cvikem krásně posílíte nejen prsní svaly, ale i svaly zádové. Vezměte si do rukou posilovací gumu a posaďte se na míč, na židli nebo na zem na podložku. Poté zvedněte ruce nad hlavu tak, aby dlaně směřovaly k sobě – a guma nesmí být povolená. S výdechem stahujte ruce dolů a zároveň gumu roztahujte, až skončíte před krkem, téměř na hrudníku. S nádechem vracejte kontrolovaným pohybem ruce zpět nahoru. Ramena držte stažená, záda rovná. Guma musí být po celou dobu pohybu v napětí. Cvik proveďte 15krát.

2. Odtlačování míče

Tento cvik je určen na posílení prsních svalů, ale též rukou a břišního svalstva. Klekněte si na zem na podložku, ruce položte dlaněmi na míč a držte je téměř narovnané. Poté tlačte míč dopředu tak, aby se pozice rukou nijak neměnila, pouze trup jde dopředu a postupně se narovnává. Jděte tolik dopředu, abyste se dokázali vrátit zpět a aby vám míč neujel. S výdechem se vracejte. Hlídejte si, abyste se neprohýbali v bedrech a aby vám ramena nevyjížděla nahoru. Opakujte celý cvik 15krát.

3. Zvedání trupu

Velký vliv na vzhled vašeho hrudníku má také to, zda máte rovná záda. Tímto cvikem posílíte zádové svaly, ale také protáhnete prsní svaly. Lehněte si na břicho na míč (ale můžete ležet i na zemi), špičkami se opírejte o zem, dlaně si opřete o hlavu a nechte trup v jedné rovině se zemí. Poté s výdechem zvedněte trup nahoru, lopatky tlačte k sobě a lokty zvedněte nahoru. Tím pádem protáhnete prsní svalstvo. V horní pozici na chvíli zastavte. S nádechem se vracejte zpět do výchozí pozice. Cvik opakujte 15krát.

Uvedené cviky provádějte ihned za sebou formou kruhového tréninku. Teprve po odcvičení všech tří si udělejte pauzu v délce 45 vteřin. Celý okruh zopakujte dohromady čtyřikrát.

Víte, jak si usnadnit cestu k vysněné postavě? Stačí navštívit web Supertělo.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám