Hlavní obsah

Tři cviky, které vrátí vašemu hrudníku mládí

Novinky, Anna Vaculíková, Supertělo.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trápí vás uvadající dekolt? Nemusíte zoufat, existují jednoduché cviky, které vaše vnady jednoduše zpevní a pozvednou. To vše navíc bez problémů a v pohodlí domova.

Foto: Anna Vaculíková, Supertělo.cz (4x)

Tři cviky, které vrátí vašemu hrudníku mládí.

Článek

Stále nás ještě čeká pár dní, kdy bude hezké počasí. To znamená, že většina z nás bude nosit halenky, trička a nátělníky s výstřihem. Jestliže dbáte o svoji postavu, možná se nejvíce zaměřujete na problémové partie, tzn. nohy, zadek, případně břicho.

Ale co hrudník? Napadlo vás někdy, že i dekolt se dá zlepšit cvičením? Pokud ho posílíte, pozdvihnou se tím vaše přednosti a celkový dojem v odvážné halence pak nebude mít chybu.

1. Tlačení dlaněmi k sobě

Cvik je určen na posílení prsního svalstva. Můžete ho provádět buď ve stoje, nebo vsedě, například na míči. Ruce spojte dlaněmi k sobě tak, že budete mít lokty téměř v úrovni ramen a dlaně před horní částí hrudníku.

Při výdechu tlačte dlaněmi co nejvíce proti sobě, při nádechu tlak uvolněte. Toto zopakujte alespoň 15x.

2. Roztahování gumy

Sedněte si na židli, lavičku nebo míč a pod zadek si dejte gumu tak, aby vám nevylétla. Konce gumy chyťte do rukou, aby dlaně směřovaly nahoru. Guma už musí být mírně napnutá. Poté s nádechem natahujte a zároveň zvedejte ruce, až budou dlaně o něco výše než ramena.

S výdechem pomalu vracejte ruce zpět do výchozí pozice. Guma se po celou dobu nesmí prověsit. Posílíte ramena i hrudník. Celý cvik proveďte 15 – 20x.

3. Dámský klik

Tento cvik asi většina z vás zná. Ale je opravdu důležité provádět ho správně, aby při něm co nejvíce zabíraly prsní svaly. Můžete ho dělat kdekoliv na zemi. Opřete se dlaněmi o zem, ruce mějte víc než na šířku ramen a více vepředu než pod rameny a lokty vytočte ven. Koleny (nebo i celými holeněmi) se opírejte o zem.

Celé tělo by mělo být v jedné rovině. S nádechem se snažte přiblížit hrudníkem co nejvíce k zemi. S výdechem se vytlačujte zpět nahoru. Břicho držte zatažené a dbejte na to, abyste se neprohnula v bedrech a neměla vystrčený zadek. Udělejte 15 opakování.

Celý trénink si můžete zacvičit formou kruhového tréninku. To znamená, že odcvičíte všechny tři cviky ihned za sebou, teprve poté následuje pauza v trvání 45 vteřin. Celý okruh zopakujte dohromady čtyřikrát.

Chcete zapracovat na hrudníku, ale i na dalších částech horní poloviny těla? Vyzkoušejte skvělý trénink, který najdete na webu supertelo.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám