Hlavní obsah

Snoubenci už téměř zaplnili data s dvojkou a osmičkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Numerologické předpovědi ke sňatkům uzavřeným ve dnech s daty obsahujícími magická čísla dva a osm se rozcházejí. Ale i tak je o svatby v takových dnech většinou velký zájem. Někde dokonce změnili oddávací den, pokud osmého není zrovna sobota.

Článek

Pokud chtějí partneři při vstupu do manželství využít kombinaci čísel dva a osm podle letošního letopočtu, mají na pořádání svatby nejvyšší čas. Hned první datum, 8. února, je totiž vhodným dnem k uzavření manželství, řekl pražský numerolog Jan Michal Čoltko.

Z data 8. 2. 2008 vychází po celkovém součtu číslo dva, což Čoltko značí pozitivní význam. "Je to párové číslo, vyjadřuje společnost dvou lidí, rodí se v něm síla a vnitřní svět a vyjadřuje také dlouhou cestu bez námahy," vysvětlil.

I další datum plné dvojek a osmiček 28. 2. 2008 patří podle něj mezi vhodné. "Z jeho součtu vychází čtyřka, tedy stabilita, jistota. Je to poklidné číslo." Stejný součet jako 8. únor má i 2. a 20. srpen, to jsou podle Čoltka nejvhodnější dny k uzavření manželství. Rovněž 8. srpen, který v sobě zahrnuje rovnováhu.

Na Hluboké mají i svatebčany "náhradníky"

Numeroložce a kartářce Ludmile Šottové z Havířova ovšem prý čísla napověděla, že magická data plná dvojek či osmiček nejsou vhodná pro zásadní životní kroky. Snoubencům, kteří by se chtěli vzít třeba 22. 2. 2008, čísla ani hvězdy štěstí nepředvídají. Dokonce před takovýmto rozhodnutím varuje. "Vždy je to o soužití dvou lidí. Konstelace ale v těchto případech nejsou dobré," vysvětlila. Dodala, že stejné vyhlídky mají i páry, které by si své ano řekly například 8. či 28. 2. nebo 2., 22. a 28. 8. 2008.

Podle Šottové například manželství uzavřená 8. února bude s velkou pravděpodobností provázet hádavost a popudlivost. Partneři se prý musejí připravit také na nerovnováhu ve vztahu.

Zvýšený zájem o svatby ve dnech s daty s osmičkami a dvojkami ale svědčí o tom, že lidé věří, že jim tato čísla přinesou ve společném životě štěstí. Například zámek Hluboká v jižních Čechách už svatebčané plně obsadili v termínu 8. 8. 2008, zájem je i o 2. 8., 22. 8. a mimořádně se bude oddávat i ve středu 20. 8. Limit je 15 svateb, na 8. srpna už jsou i náhradníci.

V Praze prozatím táhne jen 8. srpen

Na jednom z nejoblíbenějších míst pro svatby v Plzeňském kraji, na zámku Kozel nedaleko Plzně, mají na 8. srpna už nyní objednáno šest svateb. "Dokonce jsme kvůli tomu datu změnili oddávací den, protože normálně oddáváme na Kozlu jen v sobotu, 8. srpna je ale pátek," řekla matrikářka Obecního úřadu ve Šťáhlavech na Plzeňsku Jana Kepková.

Zájem o svatby v datech 8. 2. nebo 2. 8. zatím není moc velký v Ústeckém kraji. Více snoubeneckých párů přitahuje ale datum 8. 8. "V tento den je zamluveno už asi 14 svateb," řekla mluvčí mosteckého magistrátu Alena Sedláčková.

Na pražských matrikách zatím zaregistrovali více žádostí o uzavření sňatku jen na "osmičkové" datum 8. 8. 2008. Budoucí manželé o 8. 2. 2008 nebo 2. 8. 2008 jako o svůj svatební den zatím moc zájem nemají. Na dvě desítky párů se už rozhodly uzavřít manželství 8. srpna v první městské části. "Vypadá do zatím na 18 sňatků, podle předběžných rezervací mezi nimi budou i cizinci," uvedla Hana Čepelová z odboru matrik Prahy 1.

Reklama

Související témata:

Související články

Ke svatbě patří kytice

Svatební den je neopakovatelným okamžikem života. Stejně jako šaty je pro nevěstu důležitá i svatební kytice. Při tvorbě svatební kytice florista přihlíží...

Svatební den jak má být

Svatba není jen radost, ale také pořádná dávka starostí. A také nic levného, pokud si budete chtít vše zařídit sami, můžete se doopravdy uštvat. "Kdybych...

Výběr článků

Načítám