Hlavní obsah

Změní se zahraniční politika KLDR? Podle serveru skončil šéf diplomacie

Severokorejský ministr zahraničí Ri Jon-ho přišel o svůj post, oznámil v sobotu americký portál NK News, který se specializuje na informace z KLDR. Pokud se zpráva potvrdí, půjde podle serveru o významnou změnu, která může mít nemalý vliv na severokorejskou diplomacii.

Foto: KCNA, Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un s představiteli armády

Článek

NK News se odvolává na své zdroje v Pchjongjangu, které ale neuvedly, kdo dosavadního ministra nahradí. Zahraniční diplomaté by se to mohli dozvědět na každoročním shromáždění šéfů diplomatických misí v KLDR, které je naplánováno na příští čtvrtek.

Ri Jon-ho působí ve funkci šéfa severokorejské diplomacie od roku 2016, zahraniční politikou se podle amerického serveru zabývá 38 let. Během své ministerské kariéry doprovázel severokorejského vůdce Kim Čong-una na schůzkách s nejvyššími představiteli USA, Ruska, Číny, Jižní Koreje a Kuby.

Kimova tajemná slova o zbrani vyvolala divoké spekulace, co vlastně KLDR vyvíjí

Svět

Jihokorejská agentura Jonhap oznámila, že do Pchjongjangu dnes odletěli velvyslanci KLDR v Číně a při OSN spolu s desítkou dalších diplomatů. V severokorejském hlavním městě se prý mají zúčastnit důležitého jednání o zahraniční politice.

Reklama

Výběr článků

Načítám