Hlavní obsah

Žena vyhodila v Indii z jedoucího vozu třídenního novorozence

Narození dívky se v indické rodině nejenže neslaví, často se rodiče pokoušejí co nejrychleji dítěte zbavit. To je i případ, který se odehrál ve městě Muzaffarnagar v nejlidnatějším indickém svazovém státě Uttarpradéš. Rodiče vyhodili z jedoucího auta uzlík, v němž byla třídenní holčička. Vzhledem k tomu, že v ulici byla kamera, policie je jim na stopě, napsal tento týden server týdeníku Focus.

BEZ KOMENTÁŘE: Žena z jedoucího auta odhazuje v uzlíku novorozenceVideo: AP, Caters News

 
Článek

Na záběrech je vidět vůz, který vjíždí do úzké ulice. Z otevřeného okna se vykloní žena zahalená šátkem a položí na schod před jedním domem uzlík. Auto ihned odjíždí. Křik a pláč naštěstí přiláká pozornost obyvatel a ti zjišťují, že v igelitové tašce obalené šátkem je čerstvě narozená dívka. Dítě okamžitě převezou do nedaleké nemocnice. Lékaři vzápětí oznámili, že dítě je ve stabilizovaném stavu.

Každý rok se v Indii zbaví rodiče tisíce dívek. Synové jsou upřednostňováni především z ekonomických, společenských, ale i náboženských důvodů. Narození dívky totiž znamená pro rodinu ekonomickou zátěž v podobě bohatého věna. Ačkoliv jsou věna nelegální, tradice přežívá a průměrnou rodinu s více než jednou dcerou to může zruinovat.

Před pár týdny zase pár z Keraly odložil čerstvě narozené dítě do kostela, který se nachází poblíž nemocnice. Opět to byla dívka, naštěstí ji brzo adoptovala náhradní rodina.

Reklama

Výběr článků

Načítám