Hlavní obsah

Zemětřesení v Číně nepřežilo nejméně 381 lidí

– Peking

Nedělní silné zemětřesení v provincii Jün-nan na jihu Číny nepřežilo podle nejnovější bilance nejméně 381 lidí, dalších 1800 utrpělo zranění. Záchranné práce v oblasti komplikují silné lijáky, sesuvy půdy a následné otřesy, napsala dnes agentura DPA.

Foto: China Stringer Network, Reuters

Zkáza v čínském městě Lung Tchou Šan po zemětřesení

Článek

Epicentrum zemětřesení, které mělo sílu 6,1 stupně, bylo jedenáct kilometrů od Wen-pchingu, otřesy vycházely z hloubky dvanácti kilometrů. Geologové poté zaznamenali desítky následných otřesů.

Čínské televize odvysílaly z místa tragédie záběry, které ukazují, jak živel oblast zpustošil. Ze snímků jsou patrné hromady suti, které zbyly z domů. Některá místa jsou kvůli sesuvům odříznuta od světa, takže se tam záchranáři nemohou dostat s těžkou technikou. Problémem jsou i lijáky.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: China Stringer Network, Reuters

Lidé pomáhají odnášet zraněné sousedy ve městě Lung Tchou Šan v čínské provincii Jün-nan, kterou zasáhlo silné zemětřesení

Čína do postižené oblasti vyslala záchranáře z celé země.

Čínský premiér Li Kche-čchiang odcestoval do provincie Jün-nan, aby prověřil rozsah katastrofy. Prezident Si Ťin-pching vyzval zasahující jednotky, aby podnikly maximální úsilí v záchraně přeživších.

Foto: ČTK/AP

Záchranáři pátrají po přeživších v troskách ve městě Lung Tchou Šan v provincii Jün-nan, kterou zasáhlo silné zemětřesení

Podle čínské státní televize CCTV šlo o nejsilnější zemětřesení v provincii Jün-nan za posledních 14 let. Zemětřesení zasáhlo oblast, která je tektonicky velmi aktivní. V roce 2008 zahynulo v provincii S'-čchuan při otřesech o síle až osmi stupňů téměř 70 000 lidí. V roce 2012 připravila série zemětřesení v provincii Jün-nan o život více než 80 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám