Hlavní obsah

Ze skupinového znásilnění a vraždy studentky obžalovali v Indii pět mužů

– Dillí

Pět Indů bylo ve čtvrtek obžalováno ze skupinového znásilnění a vraždy 23leté studentky medicíny. Dívka byla napadena 16. prosince v autobusu, jímž jela se svým přítelem. Zbili je tyčemi, znásilnili ji a vyhodili z autobusu. V sobotu žena zemřela v singapurské nemocnici. Obvinění z vraždy znamená, že mohou dostat i trest smrti.

Foto: Adnan Abidi, Reuters

Soud v Dillí

Článek

Šestý spolupachatel stane před soudem pro nezletilé, uvedla stanice SkyNews. Jeho věk měl potvrdit test kostní dřeně. V Indii stále mnozí lidé nemají rodné listy. [celá zpráva]

Přestože v Indii je obvyklé, že obvinění musejí stanout před soudem a tam si musejí vyslechnout, z čeho jsou podezřelí, tentokrát se tomu tak z bezpečnostních důvodů nestalo.

Advokáti odmítli účastníky skupinového znásilnění hájit. [celá zpráva]

Indie je činem pobouřena a mnozí včetně otce oběti se vyslovují pro oběšení útočníků.

Očekává se, že proces začne už o víkendu. Důkazní materiál má už nyní na tisíc stran. Nechybí ani klíčová výpověď oběti před její smrtí a svědectví asi třiceti lidí.

Brutální znásilnění vyvolalo v zemi bouři protestů. Požaduje se zvýšení ochrany žen. Chystá se nový zákon o znásilnění, který by podle některých měl být pojmenován po oběti, jejíž jméno ale úřady zatím nezveřejnily.

V Indii je znásilněna žena každých dvacet minut.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám