Hlavní obsah

Záchranáři mají signál z černých skříněk jemenského airbusu

• Aktualizováno
Novinky, alt

Vyšetřovatelé pádu letadla Airbus A 310 u Komorských ostrovů v neděli zachytili signál, který vydávají černé skříňky havarovaného stroje. Na palubě jemenského Airbusu A-310 bylo 153 lidí, pád přežila třináctiletá Francouzka.

Foto: Thomas Mukoya, Reuters

Jemenští a francouzští potápěči pátrají po troskách jemenského airbusu, který se zřítil poblíž komorských ostrovů.

Článek

Dvě černé skříňky obsahují data, která by mohla objasnit, proč se stroj zřítil. "Signál jsme zachytili během pátrání v moři v neděli ráno," řekl francouzský vyšetřovatel nehody.

Francouzský letecký úřad BEA, který signál našel, ale nesdělil podrobnosti o tom, kde přesně leží ani v jaké hloubce. Signál objevila ponorka a není jasné, zda bude možné skříňky vyzvednout.

Letoun spadl v úterý do moře, několik minut před přistáním v Moroni na Komorských ostrovech, letěl z jemenské metropole Sanná. [celá zpráva]

Příčina nehody není známa. Podle některých nepotvrzených zpráv se letadlo pokusilo neúspěšně přistát na letišti u komorské metropole, ale pilot nakonec přistávací manévr zrušil. Poté se letoun zřítil.

Reklama

Související témata:

Související články

Pád airbusu přežilo dítě

Týmům pátrajícím po pasažérech jemenského letadla, které se v noci z pondělí na úterý zřítilo do Indického oceánu u Komorských ostrovů, se podařilo zachránit...

Výběr článků

Načítám