Hlavní obsah

Východní pobřeží Austrálie bičuje superbouře

– Sydney • Aktualizováno

Východní pobřeží Austrálie bičuje superbouře provázená větrem o rychlosti 125 kilometrů za hodinu. Během 24 hodin na řadě míst zaznamenali 200 milimetrů srážek. Pod vodou zůstávají auta i domy, a evakuace obyvatel z postižených oblastí po Brisbane začala i v Sydney.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Austrálii bičuje vítr o rychlosti 125 km/hVideo: Reuters

 
Článek

Australský stát Nový Jižní Wales hlásí rostoucí počet míst, kde jsou ulice pod vodou a veřejná doprava zpožděná, anebo úplně zrušená. Letiště v Sydney déšť donutil fungovat jen s jednou ranvejí.

V Sydney a jeho okolí je bez elektrického proudu asi 9000 domácností a stoupá počet lidí, kdo se musí uchýlit do evakuačních středisek. Do konce víkendu má například v Sydney a Newcastlu napadat až 300 milimetrů srážek.

Foto: David Gray, Reuters

Bouři provází silný vítr o rychlosti 125 kilometrů za hodinu.

Záchranáři přijali tisíce telefonátů od lidí, kteří se dostali vlivem počasí do úzkých. Bylo mezi nimi i pět lidí, které zachránili z automobilů, jež uvěznila voda ve městě Murwillumbah na severu Nového Jižního Walesu.

Foto: David Gray, Reuters

Východní pobřeží Austrálie bičuje superbouře.

"V této chvíli se především snažíme, aby všichni pochopili, že to bude ještě horší - že se situace ještě zhorší oproti tomu, co zažíváme nyní," řekla v neděliaustralské tiskové agentuře AAP mluvčí záchranářů Stephanie Sullivanová. Podle meteorologů se bude bouře nad Austrálií přesouvat minimálně po zbytek víkendu.

Reklama

Výběr článků

Načítám