Hlavní obsah

Výbuch ve skladišti přežil muž v kontejneru, evakuovali i Čechy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tchien-ťin

Z areálu skladiště v čínském přístavu Tchien-ťin zachránili v sobotu dalšího muže, který se ukryl v kontejneru. V sobotu ho vynesli na nosítkách vojáci v maskách. Průmyslová tragédie si vyžádala 85 obětí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vojáci vynášejí přeživšího po výbuchu v areálu skladiště v přístavu Tchien-ťin Video: Reuters

 
Článek

O záchraně čtyřicetiletého  muže informovala bez podrobností čínská televize CCTV. Nezveřejnila ani jeho identitu, uvedla pouze, že jeho stav je stabilizovaný. Záchranáře přivolal jeho křik.

Foto: Reuters

Vojáci vytahují vynášejí druhého přeživšího výbuchu v Tchien-ťinu.

Je už druhým člověk, který byl v areálu objeven a zachráněn. Prvním byl 19letý hasič, který byl zachráněn po 31 hodinách. Ten vypověděl, že požár se nekontrolovatelně šířil.[celá zpráva]

V sobotu se ukázalo, že v areálu byl skladován smrtelně jedovatý kyanid sodný.

Kvůli nebezpečným chemickým látkám byli v sobotu evakuováni lidé z tříkilometrového okruhu od skladiště.[celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Letecké záběry pořízené dva dny po výbuchu skladiště v přístavu Tchien-ťin Video: Reuters

Evakuace Čechů

V Tchien-ťinu má své sídlo společnost Home Credit ze skupiny PPF Petra Kellnera, která tam zaměstnává kromě místních občanů také Čechy, Slováky a Rusy. Mluvčí společnosti Milan Tománek sdělil, že rodiny těchto zahraničních zaměstnanců byly evakuovány z centra Tchien-ťinu do Šen-čenu na jižním pobřeží u hranice s Hongkongem.

Foto: Reuters

Poničená auta v parkovišti v Tchien-ťinu

„Ostatní Češi a Slováci zůstávají v hotelu v Tchien-ťinu,” sdělil Tománek. Už ve čtvrtek firma zaměstnance evakuovala do náhradního ubytování v hotelu v centru Tchien-ťinu. Ti, kteří dnes nebyli evakuováni na jih, zůstávají v hotelu.

Foto: Ng Han Guan, ČTK/AP

Čínský dopravní policista v Tchien-ťinu

Všem 50 čínským zaměstnancům a jejich rodinám, kteří přišli o přístřeší, poskytl Home Credit náhradní ubytování ve stejné lokalitě, sdělil dále Tománek. Experti, jejichž práce je důležitá pro provoz Home Creditu v Číně, jsou přemísťováni do největších regionálních center v Pekingu, Šen-čenu, Wuhanu a v Čchang-ša. „Současně pracujeme na zprovoznění dočasné kanceláře v centru Tchien-ťinu, abychom v nejbližší době obnovili činnost ústředí v plné podobě,” sdělil mluvčí Home Creditu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám