Hlavní obsah

Výbuch na lodi s ilegálními migranty zabil tři lidi, dva jsou nezvěstní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Darwin

Na zadržené lodi s 49 ilegálními migranty z Afghánistánu, kterou vlekli do australského detenčního střediska na Vánočním ostrově, zabil ve čtvrtek výbuch tři lidi. Další dva lidé jsou po explozi nezvěstní. Asi třicet osob bylo zraněno.

Článek

Příčina neštěstí zatím není jasná. "Zdá se, že došlo k výbuchu ve strojovně plavidla," řekl agentuře Reuters policejní seržant Greg Lambert. Zranění byli převezeni do nemocnice v Darwinu.

Australský ministr vnitra Bob Debus k případu uvedl: "Loď byla eskortována do na Vánoční ostrov, kde měly být provedeny bezpečnostní a zdravotní kontroly. Úřad pro ochranu hranic informoval,že na lodi byl zaznamenán výbuch a požár.“

Letos to byla už šestá zadržená loď s ilegálními migranty mířící do Austrálie. Plulo na nich víc než 250 lidí. Loni přitom bylo zadrženo dohromady jen 179 ilegálních imigrantů.

Loni v červenci australská vláda zjednodušila přijímání běženců. Už nejsou zadržováni v detenčních centrech v Papuji-Nové Guineji nebo na ostrově Nauru, což bylo kritizováno ochránci lidských práv, ale na Vánočním ostrově. I tam však stráví šest měsíců.

Reklama

Výběr článků

Načítám