Hlavní obsah

Voják, kterého vinili ze znásilnění japonské dívky, dostal tři roky vězení

Novinky, CNN, aš, AFP

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OKINAWA

Tři roky stráví ve vězení příslušník americké námořní pěchoty Tyrone L. Hadnott , který byl obviněn ze znásilnění nezletilé Japonky. Nakonec byl odsouzen za sexuální kontakty s dítětem mladším šestnácti let. Obvinění ze znásilnění bylo staženo stejně jako obvinění z únosu a zfalšování hlášení, uvedl mluvčí US Marines.

Článek

Hadnottovi přitom hrozilo až patnáct let vězení. Nakonec dostal nejmírnější trest 36 měsíců za mřížemi. Vojenský soudce zdůraznil jako alarmující jen skutečnost, že seržant ignoroval skutečný věk čtrnáctileté dívky, když jí osahával pod šaty. Hadnott osahávání přiznal, ale znásilnění popíral.

Hadnotta zadržela v únoru japonská policie a obvinila jej ze znásilnění 14leté středoškolačky. Voják ji viděl, když jel na svém motocyklu, nabídl jí, že ji sveze a potom na ni v parku zaútočil.

Japonská policie jej propustila poté, co dívka stáhla všechny obvinění, aby se o případu už nepsalo v médiích.

Americká námořní pěchota poté zahájila vlastní vyšetřování, protože případ pobouřil celé Japonsko. Premiér Jasuo Fukuda označil případ za „neodpustitelný“. Námořní pěchota seržanta původně obvinila ze znásilnění, při procesu však bylo toto obvinění i obvinění z únosu staženo.

I rozsudek vyvolal u mnoha Japonců roztrpčení, protože voják dostal nejnižší možný trest, i když žalobce navrhoval osm let.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám