Hlavní obsah

Vesničané zbili indického politika podezřelého ze znásilnění

– Dillí

Poslance ve státě Ásám Vikrama Singha Brahmu z vládnoucí Kongresové strany zatkla policie. Vydali ho vesničané poté, co údajně znásilnil ženu v obci Santipur, uvedly listy Deccan Chronicle a Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Hong Kongu zadrželi 800 sloních klů za téměř 27 miliónů korunVideo: Reuters

 
Článek

Vikram Singh Brahma navštívil vesnici Santipur u hranic s Bhútánem. Ve dvě v noci vešel do domu ženy, matky dvou dětí, a údajně ji znásilnil. Vesničané ho pak napadli, strhali z něj šaty a zbili ho. Později ho předali do rukou policie, uvedl superintendant Kumar Sandživ Krišna. „Lidé v noci vyvolali poplach poté, co lídr Kongresové strany Vikram Singh Brahma znásilnil ženu."

Vesničané mu také poničili terénní vůz.

Ásámský ministr Tarun Gogoj dodal, že pokud někdo spáchá tak hrozný zločin, „nebude ušetřen, ať už je členem Kongresové stany nebo kongresmanem. Kdokoli se dopustí znásilnění, nebo se o ně pokusí, měl by dostat ten nejpřísnější trest,“ doplnil ještě ministr. Strana chce Vikrama Singha Brahmu vyloučit, pokud bude shledán vinným. zatím ho odvolala z funkce.

Je to další případ dokumentující, jak je rozšířené zneužívání žen v Indii. Ještě tento týden by v zemi měl začít soud s šesti muži, kteří v prosinci hromadně znásilnili studentku medicíny v autobusu. [celá zpráva]

V sobotu podlehla vážným zraněním. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám