Hlavní obsah

Ve falešné bombě na dívčině krku byl bizarní odkaz na knihu

– Sydney
Novinky, rei

V obojku na krku osmnáctileté Madeleine Pulverové, dcery úspěšného podnikatele ze Sydney, kterou ve středu v rodinném domě přepadl maskovaný muž, zanechal útočník paměťový disk USB a počítačem napsaný vzkaz odkazující na 45 let starou knihu. S odvoláním na policii to uvedla australská agentura AAP.

Foto: Profimedia.cz

Napadená Madeleine Pulverová

Článek

Obojek, u něhož si policisté dlouhé hodiny nebyli jisti, zda neukrývá výbušninu, měl na vnitřní straně vzkaz hrozící odpálením pekelného strojku. Kromě toho na něm bylo vytištěno jméno Dirk Struan, což je hlavní postava románu Tai-Pan, kterou v roce 1966 vydal James Clavell.

Děj knihy se odvíjí na pozadí opiové války v roce 1842. Mimo jiné v něm zápolí dvojice obchodníků, kteří se snaží jeden druhého zničit. Agentura AP upozornila, že v dvanácté kapitole se Struan dozví, že na hlavu jeho paní a dětí je vypsána odměna.

Útočník rovněž vzkazoval zřejmě otci dívky Williamovi Pulverovi, aby pisatele zkontaktoval přes internet a nevolal policii. Vzdor skutečnosti, že Pulver je boháč, nežádal útočník žádné peníze. Policie zkoumá paměťový USB disk, jenž byl ukryt uvnitř obojku. Není známo, co obsahuje.

Útočník měl komplice

Zakuklenec, jenž ve středu odpoledne vtrhl do třípatrového domu Pulverových ve čtvrti Mosman, v němž byla osmnáctiletá Maddy sama, měl komplice. Podle souseda z místa činu odjel v autě, které na něho čekalo. Za jeho volantem seděla žena, jež předtím dlouhou dobu jezdila ulicí tam a zpět.

Policie nadále incident vyšetřuje jako vydírání. Z domu Pulverových odvezla ke zkoumání jejich počítače.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Australské dívce někdo doma připevnil k tělu bombu, policie se ji snaží sundat Video: Reuters

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám