Hlavní obsah

V odlehlé části oceánu obnovili pátrání po zmizelém boeingu

Aktualizováno

V Indickém oceánu zhruba 2500 kilometrů jihozápadně od Perthu obnovili v pátek za úsvitu pátrání po ztraceném Boeingu 777 společnosti Malaysian Airlines. Satelit v místě ve čtvrtek zaznamenal podezřelé předměty na hladině, není však potvrzeno, že se jednalo o trosky stroje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Australské letectvo vyhazuje do moře značkovací bójeVideo: Reuters

 
Článek

Do oblasti už ve čtvrtek dorazila norská nákladní loď, která se zrovna nacházela nejblíže místu nálezu. Čtvrteční pátrání ale ztěžovalo špatné počasí v místě. [celá zpráva]

V pátek už mělo v oblasti operovat pět vojenských a civilních letadel. Tři vyslala Čína, která tak celkem do pátrání zapojila už sedm letounů. Rovněž Indie ohlásila, že vyšle dva průzkumné letouny. Míří tam i další lodě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Indická letadla se připravují na pátrání po zmizelém boeingu v Indickém oceánuVideo: Reuters

„Je to jedno z nejhůře dosažitelných míst na Zemi, která si lze představit. Jestli tam ale něco je, pak to najdeme,“ prohlásil o lokalitě, v níž se nově soustředí hledání, australský premiér Tony Abbott.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Pátrání se nicméně neomezuje jen na jihozápadní oblast. Boeing se po svém vychýlení z trasy mohl vydat na severozápad od Malackého průlivu, kde byla jeho poslední potvrzená poloha. „Dokud si nebudeme jisti, že jsme lokalizovali let MH370, pátrání a záchranné operace budou pokračovat v obou koridorech,“ prohlásil malajsijský ministr dopravy a obrany Hishammuddin Hussein.

Boeing s 239 lidmi na palubě zmizel před dvěma týdny. Většina cestujících byli Číňané.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám