Hlavní obsah

V Nepálu vyprostili zavaleného po 80 hodinách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káthmándú
Aktualizováno

Osmadvacetiletého muže vyprostil v úterý z trosek zříceného domu v Káthmándú francouzsko-nepálský tým záchranářů, uvedla agentura Reuters. V místnosti se třemi mrtvými lidmi strávil Riši Khanal skoro osmdesát hodin.

Foto: Navesh Chitrakar, Reuters

Zachráněný Nepálec Riši Khanal

Článek

„Vypadá to, že přešil jen silou vůle,“ řekl lékař Akhilesh Shrestha, který ho ošetřoval. Muž neměl přístup k jídlu ani vodě. Dodal, že zachráněný má zřejmě zlomenou nohu.

Když v sobotu udeřilo zemětřesení, byl Khanal v pokoji v druhém patře sedmipodlažní budovy, která se zřítila. Horní patra byla nedotčena a záchranáři se jimi provrtali, když slyšeli, jak volá v nepálštině o pomoc a odpovídal na otázky záchranářů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Záchranná operace trvala pět hodin.

Zemětřesení v Nepálu si podle úterního vyjádření mluvčího místního ministerstva vnitra vyžádala nejméně 5057 mrtvých a téměř 10 000 zraněných. Premiér Sušil Koirala ale varoval, že obětí může být i deset tisíc. To bylo více než u devastujícího zemětřesení z roku 1934, které mělo 8500 obětí. [celá zpráva]

Foto: Navesh Chitrakar, Reuters

Zachráněný Nepálec Riši Khanal

Dalších téměř 100 lidí zahynulo v sousedních zemích. Podle OSN postihlo zemětřesení osm miliónů lidí.

Záchranné operace komplikují následné otřesy, těch velkých bylo do úterního poledne 98.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky zemětřesení v NepáluVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám