Hlavní obsah

V Jižní Koreji přibylo nejvíc nakažených koronavirem, v Číně epidemie slábne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking/Soul/Islámábád

Jižní Korea v úterý oznámila 600 nových případů nákazy koronavirem. Počet infikovaných v zemi stoupl na 4812, informovala s odvoláním na místní zdravotnické úřady agentura Reuters. V nejvíce postižené Číně naopak přibylo jen 125 nových případů nákazy, což je nejméně od 21. ledna.

Foto: Kim Hyun-tai, ČTK/AP

Vojáci v Jižní Koreji s dezinfekčními prostředky čistí ulice a veřejná prostranství.

Článek

V Jižní Koreji stoupl počet obětí nemoci Covid -19, kterou koronavirus způsobuje, podle listu The Korea Herald na již 29. Naprostá většina nakažených je z města Tegu a okolí.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Hlavní město Soul podalo v neděli kvůli šíření koronaviru trestní oznámení na vedení náboženského hnutí Sinčchondži. Právě mezi jeho členy ve městě Tegu se infekce šíří především. Podle jihokorejského střediska pro kontrolu a prevenci nemocí navštívili někteří z členů hnutí v lednu čínské město Wu-chan, které je ohniskem nákazy.

Česko má čtvrtý případ nákazy koronavirem

Koronavirus

Počet nově nakažených v Číně dále klesl

V pevninské Číně v pondělí přibylo 125 potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru SARS-CoV-2. Podle agentury AP je tak nově nakažených nejméně od 21. ledna, kdy čínské úřady začaly zveřejňovat celostátní statistiky. Zatímco v pondělí se nově potvrdilo 125 případů nákazy, v neděli to bylo ještě 202.

Nižší je ve srovnání těchto dvou dnů také počet mrtvých. V neděli si nemoc COVID-19, kterou koronavirus způsobuje, vyžádala 42 obětí, v pondělí 31. Celkem v Číně podlehlo nemoci 2943 lidí.

Stejně jako v neděli zaznamenala v pondělí všechna úmrtí provincie Chu-pej, která je ohniskem šíření viru. Z 31 mrtvých jich 24 podlehlo v provinční metropoli Wu-chanu. Ze 125 nových případů v celé pevninské Číně jich úřady mimo provincii Chu-pej zaznamenaly jen 11.

Pátý nakažený v Pákistánu

Nový případ nákazy dnes oznámil také Pákistán. Celkem je tak v této jihoasijské zemi již pět infikovaných. Místní stanice Geo uvedla, že se koronavirem nakazila 45letá žena, která před několika dny přicestovala z Íránu. Podle ministra zdravotnictví Zafara Mirzy není ve vážném stavu.

Reklama

Výběr článků

Načítám