Hlavní obsah

Česko má čtvrtý případ nákazy koronavirem

V Česku je potvrzen čtvrtý případ nákazy koronavirem. Jde o třiapadesátiletou ženu, která byla v neděli přijata do Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

Foto: Agustin Marcarian, Reuters

Analýza vzorků na onemocnění novým zypem koronaviru.

Článek

Žena byla na dovolené v Alpách a pobývala ve stejném hotelu jako muž z Děčína, u něhož už byla nákaza potvrzena, uvedl pro server iDnes primář infekčního oddělení ústecké nemocnice Pavel Dlouhý.

Vzhledem k tomu je podle něj vesměs známý okruh jejích kontaktů, protože pobývala se stejnými lidmi, jako nakažený muž. Šlo o skupinu lidí, kteří pobývali ve stejném hotelu a trávili spolu čas, řekl v České televizi šéf náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula. Podle něj není stav ženy vážný.

Nakažená se z Itálie vrátila v pátek, měla horečku, bolesti svalů a zimnici. Nyní je v izolaci. Teoreticky by podle Prymuly mohla zůstat v Ústí nad Labem, možná ale bude převezena do pražské Nemocnice Na Bulovce. Řekl, že by bylo lepší, kdyby se nakažení koncentrovali na jednom místě, nebude třeba tolik personálu.

Koronavirus hlásí další země, nákaza je v Lotyšsku, Tunisku i Senegalu

Koronavirus

V Praze jsou v karanténě další tři pacienti. Kromě zmíněného muže z Děčína jde o turistku z USA a profesora České zemědělské univerzity. Všichni mají lehký průběh onemocnění.

Ministerstvo zdravotnictví prověřuje další vzorky lidí, kteří se z Itálie vrátili. Ze skupiny čtyř rodin, z níž jsou dva nakažení, u nikoho dalšího pozitivní test nebyl. Další výsledky budou v úterý ráno. Rodiny pobývaly ve středisku Auronzo di Cadore v oblasti Benátsko. Jde o níže položené středisko v Dolomitech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám