Hlavní obsah

V Hongkongu vykolejil vlak metra s pěti sty lidmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hongkong

Vlak metra s pěti sty cestujícími vykolejil v úterý ráno v Hongkongu u stanice. Při nehodě bylo zraněno osm lidí, z nichž pět – muže a čtyři ženy – převezli do nemocnice. Okamžitě se objevily spekulace, že nehoda mohla být způsobena demonstranty, ty se ale zatím nepotvrdily.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Hongkongu vykolejil v ranní špičce vlak metraVideo: AP

 
Článek

Vlak vykolejil v 8:56 místního času (2:56 SELČ), když odjížděl ze stanice Hung Fom ve čtvrti Kowloon. Při nehodě vypadlo několik dveří soupravy.

Vykolejení vlaku způsobilo chaos v dopravě, protože v Hongkongu využívá dráhu denně šest milionů lidí. Zcela přerušen by provoz na východní lince a vážně omezen na západní, kde se intervaly prodloužily z dvou minut na dvanáct. Sousední stanice byly přeplněné.

Foto: Kin Cheung, ČTK/AP

Deatil vykolejeného vlaku metra v Hongkongu

Foto: @seelifehk, Reuters

Vykolejené vagóny hongkongského metra

Ředitel dopravní společnosti MTR řekl, že příčina nehody není zatím známa a vyšetřuje se. Zdůraznil, že k vykolejení vlaku nedošlo v Hongkongu už mnoho let, i když výpadky v dopravě byly v posledních měsících běžné.

Evakuace cestujících z vagónů metra v Hongkongu

Metro a železnice v Hongkongu se staly terčem vandalismu při protestech. Důvodem bylo to, že operátor MTR uzavíral stanice, kde se shromažďovali demonstranti.

Ke spekulacím o příčině vykolejení přispěly dva týdny staré záběry, kde demonstranti házeli na trať kameny a tyče. Vyšetřovatel ale nevyloučil žádnou možnou příčinu nehody včetně možného cizího předmětu na svršku. Vyšetřování má trvat tři až šest měsíců, dodal ředitel Úřadu pro elektrické a mechanické služby Alfred Sit. Potvrdil, že kolejnice byla prasklá, ale zatím není jasné, zda to byla příčina nehody, nebo praskla v jejím důsledku.

Foto: Kin Cheung, ČTK/AP

Zaměstnanci provozovatele MTR u vykolejeného vlaku metra v Hongkongu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám