Hlavní obsah

V Číně popravili muže, který povraždil devět studentů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

V Číně ve čtvrtek popravili muže, který v dubnu v centrální provincii Šen-si u střední školy zabil nožem devět studentů a dalších 11 zranil. Informovala o tom agentura Reuters.

Čínská policie

Článek

Osmadvacetiletý Čao Cche-wej byl za útok před školou, kterou v minulosti navštěvoval, odsouzen k trestu smrti v červenci. Před soudem uvedl, že k činu ho dohnalo rozhořčení nad vlastními životními neúspěchy a šikana, jíž byl ve své bývalé škole vystaven.

Podle původního plánu chtěl Čao zavraždit své někdejší spolužáky a koupil si za tímto účelem pět nožů. Když ale spolužáky nenašel, rozhodl se nakonec, že se pomstí na stávajících studentech školy. Jeho oběťmi se stalo sedm dívek a dva chlapci. [celá zpráva]

Útoky proti školám či v jejich okolí vedly v Číně v posledních letech ke zpřísnění bezpečnostních opatření v těchto zařízeních. Přesto se incidenty podobného druhu opakují. Nejhorší bilanci obětí má v zemi rok 2010, kdy po útocích nožem nebo sekáčkem přišlo o život 20 dětí.

Čína nezveřejňuje počet lidí, které každoročně popraví. Podle mezinárodní organizace pro lidská práva Amnesty International (AI) ale popravuje nejvíce lidí na světě; v roce 2016 jich podle AI bylo více než tisíc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám