Hlavní obsah

V Číně dopadli gang vyrábějící falešné vakcíny

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Čínským policistům v Pekingu a v provinciích Ťiang-su a Šan-tung se podařilo rozprášit gang vyrábějící falešné vakcíny proti koronaviru. Zadrženo bylo přes 80 podezřelých. Gang falešné vakcíny prodával v Číně i v zahraničí, uvedla agentury Nová Čína. I když na lahvičkách bylo uvedeno, že jde o vakcínu, byl v nich jen roztok soli.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Číně zadrželi přes 80 členů gangu, kteří vyráběli a prodávali falešné vakcíny proti koronaviruVideo: AP

 
Článek

Při zásahu bylo zabaveno přes 3000 lahviček falešné vakcíny.

Podle čínských úřadů působil gang, vedený mužem jménem Kchung, od loňského září. Vakcíny se dostaly i do ciziny. Nebylo zveřejněno, do jakých zemí, ale mluvčí ministerstva zahraničí Wang Wen-pin oznámil, že postižené státy byly informovány.

V Číně už bylo proti koronaviru očkováno přes 24 milionů lidí, což v přepočtu na počet obyvatel není závratná hodnota. Vakcínu dostali především zdravotníci a lidé pracující v potravinářském průmyslu a také příslušníci armády nebo záchranky.

Většina z 1,4 miliardy obyvatel ale dosud žádnou vakcínu nedostala, čehož gang využíval. V průzkumu časopisu Caixin odpovědělo 74 procent dotázaných, že by se očkovat nechali, kdyby to šlo.

Čína nicméně nabízí schválenou vakcínu od Sinopharmu k použití zahraničním odběratelům.

Reklama

Výběr článků

Načítám