Hlavní obsah

Únosci na Filipínách zavraždili druhého Kanaďana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manila

Teroristická skupina Abu Sayyafa na Filipínách zavraždila druhého rukojmí z Kanady. Robert Hall byl stejně jako dříve zavražděný John Ridsdel připraven o život poté, co v pondělí vypršela lhůta únosců pro zaplacení výkupného. Informace o vraždě přinesl filipínský server Rappler.

Foto: Profimedia.cz

Členové povstalecké skupiny Abu Sayyafa

Článek

Oba Kanaďané byli společně s Ridsdelovou filipínskou partnerkou a občanem Norska uneseni loni v září u města Davao a odvezeni na ostrov Jolo.

Separatisté ze skupiny Abu Sayyafa za ně požadovali několikamiliónové výkupné. Ani Filipíny, ani Kanada ale nechtějí za rukojmí platit, uvedla stanice BBC. Únosci proto už 25. dubna podřezali Johna Ridsdela a pohrozili, že zavraždí i ostatní vězně. [celá zpráva]

Skupina Abu Sayyafa vzešla z muslimského separatistického hnutí na jihu Filipín, kde leží i Davao. Její část slíbila věrnost Islámskému státu.

Skupina opakovaně unáší rukojmí, ale většinou je propouští po zaplacení výkupného. Kromě zmíněných osob v současnosti zadržuje ještě jednoho Nizozemce a osm Malajců a Indonésanů.

Reklama

Výběr článků

Načítám