Hlavní obsah

Ubytovali se přes Airbnb, majitel bytu je sledoval skrytými kamerami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemný zážitek má za sebou pár z Tchaj-wanu. Dvojice si přes webovou službu Airbnb v druhém největším tchajwanském městě Kao-siung pronajala byt a krátce poté v něm nalezla několik skrytých kamer. Podle deníku Daily Mail, který o incidentu informoval, ihned zavolala policii, která situaci prošetřila.

Foto: Profimedia.cz

Skryté kamery v pronajatém bytu přes Airbnb.

Článek

Čang Čen a jeho přítelkyně v pronajatém bytě nalezli dvě kamery - jednu v ložnici a druhou v koupelně. Ukryté prý byly v hasicím přístroji a v kouřovém senzoru.

Nahrávací zařízení Čen odhalil hned první den jejich pobytu náhodou. Všiml si malého červeného světla v kouřovém senzoru. Okamžitě zavolal policii, která zařízení zabavila a společnost Airbnb na majitele bytu upozornila.

Ten kamery do bytu nainstaloval přes malé dírky ve stropě. Podle policie je na zachycených záběrech viditelné, jak se Čen koupe ve vaně a jak pár společně sleduje v posteli televizi.

Foto: Profimedia.cz

Skrytá kamera byla umístěna v kouřovém senzoru.

Společnost Airbnb se v pátek prostřednictvím sociální sítě Weibo omluvila. Uvedla, že majitele bytu natrvalo ze svého portálu odstranila a přislíbila vrácení peněz v plné výši.

„Majitel bytové jednotky musí o umístění kamery nebo jiného sledovacího zařízení v budově informovat a od nájemce si vyžádat souhlas. Kamera v koupelně nebo v ložnici je plně v rozporu s povolenými podmínkami," uvedla společnost Airbnb.

Čen i jeho přítelkyně podali na majitele bytu žalobu kvůli narušení soukromí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám