Hlavní obsah

Surfař vytáhl dceru pokousanou žralokem na pláž, na záchranu bylo pozdě

Esperance

Sedmnáctiletá surfařka Laeticia Brouwerová podlehla v pondělí útoku žraloka, který jí na jihu státu Západní Austrálie ukousl nohu. Otec ji před očima matky a dvou sester dostal na pláž, do nemocnice přijela v kritickém stavu. Utrpěla příliš velkou ztrátu krve a to se jí stalo osudným, oznámila tisková agentura AAP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sedmnáctiletá surfařka zemřela na následky zranění po útoku žralokaVideo: Reuters

 
Článek

Žralok ji napadl kolem čtvrté odpoledne, když se svým otcem surfovala v Kelp Beds u zátoky Wylie. „Bylo to nedaleko pobřeží, v místě, kde se lámou vlny,“ uvedl web The Australian s odkazem na informace policie z Esperance.

Otci se podařilo dceru dostat na pláž. „Zkoušel udělat všechno, co mohl, aby pomohl své dceři. Dovlekl ji na pláž, ale nebyl schopen ji zachránit,“ řekl policista.

Foto: Profimedia.cz

Zátoka Wylie, kde zaútočil žralok

Rodina i zdravotní sestra se snažili dělat, co mohli, popsal zdravotník Paul Graugham. Poskytli ji první pomoc a podvázali ránu. „Naneštěstí v tomto případě byla zranění příliš vážná a dívka ztratila příliš mnoho krve,“ uvedl.

Fotografie dívky zveřejněná na Twitteru.

Rodina „má zlomené srdce a je zarmoucena tragickou událostí“ prohlásil strýc dívky Steve Evans. „Laeticii budou postrádat rodina, přátelé, každý, kdo ji znal,“ uvedl pro web The Australian. „Jsme smířeni se skutečností, že Laeticia zemřela, když se věnovala tomu, co milovala,“ dodal. „Oceán byl nejen její vášní, ale vášní celé rodiny. Kouzlo surfování objevila se svým otcem a sestrami.“

Neštěstí přihlížela dívčina matka a dvě sestry, s nimiž surfařka přijela na velikonoční víkend do Kelp Beds.

Laeticia se stala třetí obětí útoku žraloka na západním pobřeží Austrálie za méně než rok. Vláda chce plavce a surfaře vybavit osobními odpuzovači žraloků. Sítě instalovat neplánuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám