Hlavní obsah

Sto padesát lidí zahynulo při útoku Boko Haram

Abuja

Nejméně 150 lidí zahynulo minulý čtvrtek při útoku Boko Haram na vesnici Kukuwa-Gari v provincii Yobe na severovýchodě Nigérie. Část jich islámští radikálové postříleli, další se utopili v řece, když se jim pokoušeli uniknout. Uvedla to v úterý agentura AFP.

Foto: Reuters

Nigerijští vojáci v Maiduguri

Článek

„Ozbrojení bojovníci Boko Haram napadli naši vesnici ve čtvrtek, což vedlo ke smrti asi 150 lidí. Mnoho jich zahynulo v řece, když se snažili uniknout,“ uvedl obyvatel vesnice Bukar Tijjani.

Do vesnice vjely desítky bojovníků Boko Haram na motocyklech a autech. „Okamžitě zahájili palbu, což donutilo obyvatele utéci. Zastřelili hodně lidí. Naneštěstí obyvatelé, kteří se pokusili utéci, skočili do řeky, jež byla po deštích plná vody. Mnozí se utopili,“ řekl další obyvatel Modu Balumi.

„Podle poslední bilance máme 150 mrtvých, ať už zastřelených nebo utopených. Útočníci záměrně zabili rybáře, který se snažil zachraňovat topící,“ dodal Balumi, podle něhož bylo mnoho utopených nalezeno o několik kilometrů dále po proudu.

Informace o útoku přišla s několikadenním zpožděním, protože radikálové zničili sloupy telefonního vedení v okolí vesnice, která leží 50 kilometrů od správního střediska Yobe Damaturu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám