Hlavní obsah

Spáchala sebevraždu během konverzace na Facebooku, policii nikdo nevolal

– Tchaj-pej
Novinky, rei

Na Tchaj-wanu spáchala sebevraždu žena během komunikace s přáteli na Facebooku. Žádný z nich ale neuvědomil policii, oznámili podle agentury AP v úterý tamní vyšetřovatelé.

Foto: Novinky

Článek

Claire Linová svůj život ukončila v den svých 31. narozenin, údajně byla nešťastná z toho, že si jí nevšímá partner.

Příbuzní, který čin z 18. března policie ohlásili, neměli tušení o tom, že žena si psala s přáteli na Facebooku, když umírala. Linová v té chvíli byla ve spojení s devíti lidmi. Nejenže jim psala o tom, že se dusí, ale posílala i fotografie z mobilu, na nichž bylo vidět, jak se její místnost plní kouřem ze zapáleného uhlí na grilu.

„Zůstaň klidná, otevři okno a zlikviduj ty plameny, prosím, moc tě prosím,“ odepsal jí jeden kamarád. „Kouř mě dusí a plní mé oči slzami. Prosím, už mi nepiš,“ zněla odpověď.

Několik lidí se snažilo zjistit, kde Linová je, ale nikdo podle vyšetřovatelů nezavolal na policii. Konverzace přitom trvala přes hodinu.

Tchajwanský sociolog Chai Ben-rei k tomu poznamenal, že to dokumentuje společenskou izolovanost v internetové éře. „Spousta lidí má pochybnosti o tom, co na internetu vidí, protože to má virtuální povahu. Potom nejsou schopni jednat,“ řekl.

„Je pozdě. Můj pokoj je plný kouře. Zrovna jsem přiložila další foto. Pořád chci Facebook, i když umírám. To musí být nějaký facebookový jed, ha, ha,“ zněla ženina poslední slova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám