Hlavní obsah

Somálští piráti zastřelili zajaté americké jachtaře

• Aktualizováno

Čtyři američtí jachtaři, které minulý týden zajali somálští piráti, když unesli jejich loď, jsou po smrti. V úterý to uvedla CNN s odvoláním na americké ministerstvo obrany. Jachtaři byli zastřeleni, uvedla AP.

Článek

Podle AP je to poprvé, co piráti u somálských břehů zabili Američany.

Unesenou jachtu sledovali američtí vojáci, kteří se snažili s piráty vyjednávat. Když kolem sedmé ráno uslyšeli střelbu, zasáhli.

"Když americké síly odpověděly na palbu a vstoupily na palubu, zjistily, že všichni čtyři rukojmí byli zabiti. Přes okamžité kroky, které jim měly zachránit život, zemřeli na svá zranění," stojí v prohlášení armády.

Při zásahu vojáci zastřelili dva piráty a 13 jich zajali. Další dva piráty nalezli mrtvé na lodi. Dva zajali už dříve. Únosu se účastnilo 19 pirátů.

Piráti přepadli jachtu S/V Quest v pátek asi 450 kilometrů od Ománu, odkud chtěli pokračovat na Krétu. Posádka jachty vyslala signál SOS, čímž na sebe upozornila.

Na lodi se kolem světa od roku 2004 plavili Jean a Scott Adamsovi. Vypluli z Nového Zélandu na Tahiti, poté na Galapágy, navštívili Havaj, Čínu i Indii. Poslední záznam umístili na své webové stránky v indické Bombaji. Psali, že míří do Džibuti. [celá zpráva]

Loni se k nim připojili Phyllis Macayová a Bob Riggle

Reklama

Výběr článků

Načítám