Hlavní obsah

Smrt pro „černou vdovu”, rozhodl japonský nejvyšší soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Japonský nejvyšší soud potvrdil rozsudek smrti nad čtyřiasedmdesátiletou Čisako Kakehiovou. Žena přezdívaná médii „černá vdova” otrávila jedem tři muže, aby zdědila jejich peníze a unikla dluhům, píše agentura Kjódó. Tribunál odmítl její odvolání, což znamená, že ji brzy čeká poprava.

Foto: Profimedia.cz

Čisako Kakehiová

Článek

Kakehiová v letech 2007 až 2013 otrávila kyanidem svého manžela a dva další životní partnery. O vraždu čtvrtého muže se pokusila. Tři další manželé Kakehiové rovněž zemřeli, ale v souvislosti s jejich smrtí nebyla obviněná, uvedl už dříve server BBC News.

Žena na internetové seznamce hledala starší zámožné a bezdětné muže, které posléze přesvědčila k uzavření životní pojistky i závěti v její prospěch.

Japonská „černá vdova” vraždila své bohaté partnery, dostala trest smrti

Svět

Provdala se nebo uzavřela partnerství s více než deseti muži, uvedla agentura Kjódó, podle níž si žena tímto způsobem přišla na miliardu japonských jenů (přes 190 milionů korun). Kvůli špatným investicím nicméně spadla do dluhů. Po zadržení v roce 2014 nejprve vinu popírala. V soudním procesu v roce 2017 se překvapivě přiznala k vraždě čtvrtého manžela v roce 2013.

Právní obhájci odsouzené ženy žádali pro svou mandantku další psychiatrický posudek a tvrdili, že se zhoršila její demence, tudíž nerozumí tomu, že stojí před soudem.

Termín černá vdova se odvozuje od samičky pavouka snovačky jedovaté, která po páření samečka sežere.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám