Hlavní obsah

Severní Korea vypálila další dvě rakety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul
Aktualizováno

Severní Korea vypálila ve čtvrtek dvě rakety. Jde už o třináctý raketový test od léta, kdy je země obnovila. O testu informoval jihokorejský spojený štáb.

Foto: KCNA, ČTK/AP

Severokorejský předseda Kim Čong-un na pondělní návštěvě u dělostřelců

Článek

Jihokorejská armáda oznámila, že rakety byly vypáleny z oblasti Jonpcho v provincii Jižní Hamgjong a dopadly do moře u východního pobřeží v 16:59 (8:59 SEČ). Zatím neupřesnila typ ani dolet raket. Naposled testovala Severní Korea své rakety 31. října.

KLDR od léta otestovala několik typů raket – většinou šlo o střely krátkého doletu – a také nové odpalovací zařízení pro ně. Vypustila i jednu balistickou raketu z ponorky.

Severní Korea se uzavírá jednáním o jaderném odzbrojení

Svět

Nad Jižní Koreou v posledních dvou dnech – poté, co KLDR střílela z pobřežních děl – tři průzkumná a špionážní letadla. Jedním z nich byl zřejmě Lockheed EP-3E Orion amerického námořnictva, který byl spatřen ve výšce 7100 metrů. Dále přeletěly nad Jižní Koreou ve středu špionážní letoun amerického letectva USAF RC-135V a ve čtvrtek brzo ráno stroj pro elektronický průzkum E-8C.

Důvodem přeletů byly obavy, jestli KLDR nechystá po palbě z pobřežních děl další raketový test.

Reklama

Související články

KLDR pohrozila obnovením jaderných testů

Ministerstvo zahraničí Severní Koreje ve čtvrtek pohrozilo, že obnoví testy jaderných zbraní a balistických raket dlouhého doletu, které země pozastavila...

Kim se nechal vyfotit, jak cválá na bílém koni

Severokorejská média zaplavily ve středu fotografie vůdce Kim Čong-una, který se na hřbetě bílého koně vydal na vrchol „posvátné“ hory Pektu, údajného rodiště...

KLDR vypálila dvě rakety

Severní Korea vypálila ve čtvrtek dvě rakety směrem do Východního moře, uvedl podle agentury Jonhap jihokorejský spojený štáb náčelníků (JCS). Typ vypálených...

Výběr článků

Načítám