Hlavní obsah

Kim se nechal vyfotit, jak cválá na bílém koni

Pchjongjang

Severokorejská média zaplavily ve středu fotografie vůdce Kim Čong-una, který se na hřbetě bílého koně vydal na vrchol „posvátné“ hory Pektu, údajného rodiště jeho otce Kim Čong-ila. Hora se nachází na hranicích KLDR a Číny. Ihned se vyrojily spekulace o významu Kimovy cesty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kim Čong-un se vydal na „posvátnou” horu Pektu na bílém koniVideo: Reuters

 
Článek

Na „posvátnou” horu se Kim vydával pravidelně před nebo během významných politických událostí. Například v roce 2017 ji navštívil, když země úspěšně odpálila verzi rakety Pukguksong-2. Raketa uletěla asi 500 kilometrů a dopadla do moře východně od Korejského poloostrova.

V září roku 2018 dorazil na horu Pektu spolu s jihokorejským prezidentem Mun Če-inem, který byl v KLDR na třídenní státní návštěvě. Během ní Kim Čong-un slíbil další kroky k denuklearizaci.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Kim podle agentury KCNA vyjel na koni na posvátnou horu Pektu. Snímek není datován.

„Cesta Kim Čong-una na koni na horu Pektu je velkou událostí v historii korejské revoluce,“ napsala státní agentura KCNA.

Sopka Pektu s kráterním jezerem na vrcholu je součástí oficiální státní mytologie, která má legitimizovat dynastické nároky rodiny Kimů. Její obrys je patrný na státním znaku KLDR a její jméno zaznívá i v severokorejské státní hymně.

Dobrodruh Kim

Kim Čong-un se obvykle nechává fotit na exkurzích v nejrůznějších technologických zařízeních. Fotografie, jak sportuje, není obvyklá.

Podobné fotografie jsou časté například u ruského prezidenta Vladimira Putina, který má ve sportech a dobrodružných výpravách zálibu.

Ruský prezident slaví 67. narozeniny jako dobrodruh na Sibiři

Evropa

Reklama

Související články

Trump avizuje brzkou schůzku s Kimem

Americký prezident Donald Trump v pondělí oznámil, že další jednání se severokorejským předsedou Kim Čong-unem se uskuteční brzo. Termín však neupřesnil. Podle...

Výběr článků

Načítám