Hlavní obsah

Rejdařství odškodní zdeptaný Mauricius

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mitsui O.S.K. Lines, japonský provozovatel lodi MV Wakashio, která uvázla 25. července na mělčině poblíž afrického Mauricia, oznámil, že poskytne miliardu jenů (211 milionů korun) na financování ekologických projektů a podporu rybářské komunity ostrova.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kvůli ropné skvrně byl v srpnu na Mauriciu vyhlášen krizový stavVideo: Reuters

 
Článek

Plavidlo v oblíbeném turistickém ráji a oblasti známé bohatým výskytem volně žijících živočichů najelo na mělčinu a začaly z něj unikat tuny topného oleje.

Desetitisíce obyvatel Mauricia, jehož státní rozpočet ve značné míře závisí na cestovním ruchu, pak protestovaly proti nedostatečným a opožděným krokům vlády proti úniku nákladu a paliva z poškozené lodi.

Kapitán asi navedl tanker k Mauriciu kvůli wi-fi

Zahraniční

Upozornili také na desítky mrtvých delfínů, kteří byli dosud objeveni po katastrofě. Vláda odpověděla, že u nich nenašla stopy ropy, a popsala úmrtí jako „smutnou náhodu“.

„Vidět tolik mrtvých delfínů je horší než noční můra. Mnoho nevládních organizací, rybářů a odborníků říkalo, aby se loď nenechávala potopit v těch místech, kde se to udělalo, protože tam žijí delfíni. Je to další špatné rozhodnutí úřadů,“ řekl BBC místní rybář.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám