Hlavní obsah

Pumový atentát v Pákistánu má přes dvacet obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád

Dvaadvacet mrtvých a nejméně padesát zraněných si podle agentury AP vyžádal sobotní pumový atentát v pákistánském Paračináru u afghánských hranic. K útoku na šíity na tržišti se přihlásila zakázaná radikální sunnitská skupina Laškare Džhangvi, které podobné útoky podnikala už v minulosti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nejméně 22 mrtvých po výbuchu v PakistánuVideo: Reuters

 
Článek

„To byla naše společná akce se skupinou Šáhrjár z Mahsúdova (pákistánského) Tálibánu,“ napsal v SMS AP mluvčí Laškare Džhangvi Alí Sufján.

Atentát byl spáchán v převážně šíitské oblasti Kurrám. Tajemník správce kmenové oblasti Šáhid Chán řek, že nálož vybuchla na zaplněném tržišti, kde si zákazníci kupovali ovoce a zeleninu.

„Zazněla velká rána a já uviděl černý mrak z kouře a prachu,“ řekl lehce zraněný Ašik Husajn, který si zrovna kupoval ovoce a zeleninu z auta. Viděl zakrvácená těla. „Já krvácel z nohy,“ dodal s tím, že díkybohu přežil.

Lékař Sabír Husajn z paračinárské hlavní nemocnice uvedl, že většina lidí zahynula v nemocnici. Na místě zemřelo jen sedm osob. Dodal, že někteří zranění byli přepraveni vzduchem do správního střediska provincie Chajbar-Paštunkvá, protože místní nemocnice neměla dostatečné vybavení na zvládnutí tak těžkých zranění.

Reklama

Výběr článků

Načítám