Hlavní obsah

Při požáru výškové budovy v japonské Ósace zahynulo 27 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ósaka

Při požáru výškové budovy v japonské Ósace zemřelo v pátek 27 lidí a jeden člověk utrpěl zranění. Informovala o tom veřejnoprávní televize NHK s odvoláním na hasiče. Policie událost vyšetřuje jako žhářství, uvedla místní média.

Foto: Reuters

Japonský hasič při cvičení v Tokiu

Článek

Stanice NHK uvedla, že 27 lidem byla „diagnostikována zástava srdce a dýchání“. Jde o termín, který se v Japonsku používá pro označení úmrtí předtím, než ho oficiálně potvrdí lékař. Podle stanice MBS byla smrt potvrzena zatím u tří lidí.

Požár vypukl v pátek ráno ve čtvrtém patře obchodní budovy poblíž nádraží v třímilionové Ósace.

Asi po 30 minutách byly plameny uhašeny. V budově se podle agentury Reuters nacházela psychiatrická klinika. Lidé z ostatních podlaží byli evakuováni.

Japonské studio anime filmů zapálil žhář, přes třicet mrtvých

Svět

Podle deníku Jomiuri Šimbun přinesl postarší muž do budovy tašku, z níž vytékala hořlavá kapalina, která s posléze vzňala.

Při žhářském útoku ve studiu animovaného filmu v japonském městě Kjóto zahynulo v roce 2019 více než 30 lidí a desítky lidí byly zraněny. V roce 2008 zemřelo při obdobném útoku na videopůjčovnu v Ósace 16 lidí, pachatel byl odsouzen k trestu smrti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám