Hlavní obsah

Při explozích šesti bomb v Bangkoku bylo zraněno několik lidí

Bangkok
Aktualizováno

Šest slabších náloží explodovalo v pátek na třech místech v Bangkoku. Výbuchy zranily čtyři lidi. Další nálože se podařilo zneškodnit. Thajský premiér Prajutch Čan-Oča potvrdil, že šlo o bombové útoky. V Bangkoku se v pátek koná schůzka zástupců zemí ASEAN, USA a Ruska.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky exploze v BangkokuVideo: AP

 
Článek

Podle agentury AP thajská média popisovala hlasité výbuchy na nejméně třech místech širšího centra metropole.

Plukovník policie Kamtorn Uičaroen uvedl, že tři nálože vybuchly ve vládním komplexu Čang Vattana a další dvě v oblasti Čong Nonsi: „Na těchto místech explodovala improvizovaná výbušná zařízení odpálená časovačem.“ Na stanici v Čong Nonsi byly uzavřeny dva východy. Poslední nálož explodovala v oblasti Suan Luang.

Zdravotní středisko Erawan potvrdilo, že byli zraněni čtyři lidé: „Žádné zranění není vážné a všichni jsou ošetřováni v nemocnici.“ Tři ze zraněných jsou metařky, které uklízely ulici v době výbuchu. Zranily je střepiny z náloží, které byly v keřích.

Čtvrtým zraněným je podle svědků strážný budovy patřící firmě King Power.

Foto: Gemunu Amarasinghe, ČTK/AP

Thajští policisté na místě exploze v Bangkoku.

Thajský vicepremiér Pravit Vongsuvan novinářům řekl, že policie v souvislosti s explozemi zatkla dvě osoby. Dodal, že cílem útoků bylo vyvolat neklid.

Exploze městem otřásly v den, kdy hostí jednání ministrů zahraničí zemí jihovýchodní Asie ze skupiny ASEAN a šéfů americké a ruské diplomacie. Nálože nebyly poblíž místa summitu. Tam však byly ve čtvrtek nalezeny dvě imitace náloží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám