Hlavní obsah

Zemřel prezident Tanzanie, kde se covid vůbec neřeší

Tanzanská vláda ve středu oznámila úmrtí prezidenta Johna Magufuliho. Na veřejnosti se neukázal od 27. února a v tisku kolovaly informace o jeho možné hospitalizaci. Podle vládního sdělení zemřel na onemocnění srdce v Dáresalámu.

Foto: Stringer, Reuters

Tanzánský prezident John Pombe Magufuli

Článek

Tanzanie je jednou z mála zemí na světě, která nemá přijata žádná opatření proti covidu-19. Nijak se tam netestuje a ani není známo, v jaké míře nákaza stát zasáhla. Nemoc zpochybňoval právě i Magufuli.

Zpráva o jeho smrti ukončila mnohadenní spekulace o tom, kde prezident je. Nebyl z politiků, kteří by o sobě nedali tak dlouho vědět, pravidelně se objevoval v televizi a komunikoval na sociálních sítích.

Jeho úmrtí ohlásila viceprezidentka Samia Suluhuová Hasanová, o níž se už v minulých dnech spekulovalo jako o možné Magufuliho nástupkyni.

Hlava na hlavě a žádné roušky. Letiště na Zanzibaru šokovalo inspektory

Cestování

Vláda do středy zprávy o prezidentově nemoci popírala a premiér Kassim Majaliva občanům v úterý doporučil, aby šířící se informace o prezidentově úmrtí ignorovali.

Magufulimu bylo 61 let a tisk psal o tom, že se nakazil koronavirem a byl k nemocniční léčbě převezen do Keni. Další zprávy pak hovořily o tom, že dostal infarkt a byl dopraven do Indie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám