Hlavní obsah

Přes třicet mrtvých při záplavách v Pákistánu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LÁHAUR

Záplavy vyvolané nebývalé silnými monzunovými dešti zničily v Pákistánu tisíce domů a připravily o život přes třicet lidí. Nejhůře postižená je provincie Páňdžáb, kde přišlo o střechu nad hlavou kolem 82 000 lidí.

Článek

Od pondělí v provincii zemřelo šest lidí a dalších více než dvacet živel zabil na severozápadě země v Severozápadní pohraniční provincii. Televize Dawn News uvedla, že ničivý dopad povodní je mnohem větší, než se očekávalo. Tisíce lidí musely před velkou vodou uprchnout. Prudké deště mají přetrvávat ještě nejméně den.

Náhlé záplavy vyvolaly přívalové deště, které se před Pákistán přehnaly v noci na pondělí. Na předměstí Péšávaru, metropole Severozápadní pohraniční provincie, hned v pondělí zahynulo šest lidí. Většina z nich přišla o život, když se na ně zřítily domy podemleté vodou. V oblasti Svát spadla i dívčí škola.

Letos jsou monzunové lijáky intenzivnější, než byly v jiných letech. Každoročně si záplavy v Pákistánu vyžádají oběti na životech. Loni při nich přišlo o život asi 250 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám