Hlavní obsah

Předseda Senátu Miloš Vystrčil končí návštěvu Tchaj-wanu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tchaj-pej

Návštěvou tchajwanské banky a účastí na fóru zabývajícím se změnou dodavatelských řetězců dnes předseda českého Senátu Miloš Vystrčil zakončí návštěvu Tchaj-wanu. Jeho cesta vyvolala velkou mezinárodní pozornost a přehnaně ostře na ni reagovala Čínská lidová republika, jež ostrovní stát považuje za svou odštěpeneckou provincii.

Foto: AP

Miloš Vystrčil vystoupil na obchodním fóru v Tchaj-peji

Článek

Vystrčil má  na pátek naplánovanou návštěvu Taiwan Cooperative Bank, která zvažuje zřízení své české pobočky. Předseda Senátu ve čtvrtek řekl, že takový krok by usnadnil tchajwanské investice v České republice.

Česko ponese následky. Lid chce přerušení styků a sankce, píší v Pekingu

Svět

Odpoledne se Vystrčil zúčastní ekonomické konference, kterou společně pořádají Tchaj-wan se zastoupeními Spojených států, Evropské unie a Japonska. Účastníci se chtějí bavit o postupu při změně takzvaných dodavatelských řetězců. Kvůli nejistým vztahům s Čínou některé firmy uvažují o přesunutí výroby do jiných oblastí. Zároveň by část států chtěla změnit svou závislost na Číně v některých výrobcích.

Vystrčil z Tchaj-wanu odletí dnes večer (odpoledne středoevropského letního času), do Evropy ho přepraví letadlo tchajwanských aerolinek China Airlines. Z Frankfurtu nad Mohanem pak poletí českým vládním speciálem.

Tchaj-wan ocenil zesnulého předsedu Senátu Kuberu in memoriam státním vyznamenáním

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám