Hlavní obsah

Porodní asistentky odkoupily desítky novorozenců hned v porodnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakarta

Indonéská policie zadržela sedm žen patřících do údajného gangu pašeráků dětí. Podezírá je, že od 90. let minulého století prodaly desítky dětí, z nichž přinejmenším některé skončily v Singapuru, napsala v pátek agentura AFP.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

Akce se podle prohlášení policejního mluvčího udála v lednu. "Mezi zadrženými jsou porodní asistentky a my předpokládáme, že lidí zapojených do těchto akcí bylo mnohem víc," řekl mluvčí Rikwanto, který jako mnoho Indonésanů používá jen jedno jméno. "Na základě výslechů si myslíme, že tento gang působil od 90. let," dodal.

Porodní asistentky děti nakupovaly od matek přímo v porodnicích, a pak je vyvezly do Singapuru, kde je prodaly. Matkám slibovaly, že se jejich potomci budou mít líp u bohatších rodin.

Za děti platily v přepočtu 1500 až 2000 dolarů (asi 28 000 až 37 000 korun) podle jejich "krásy a zdravotního stavu", a pak je prodaly i za více než čtyřnásobek. Chlapci se prodávali za vyšší částky, upřesnil Rikwanto.

Reklama

Výběr článků

Načítám