Hlavní obsah

Policie prohledávala kanceláře korejských aerolinek

Soul

Jihokorejská policie vpadla ve čtvrtek do kanceláří korejské letecké společnosti Korean Air v Soulu. Tamější média tvrdí, že je to kvůli vyšetřování nejmladší dcery šéfa aerolinek. Mluvčí společnosti razii potvrdil, ale neupřesnil její důvod. Policie se odmítla vyjádřit, uvedla agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nejmladší dcera ředitele Korean Air a zároveň viceprezidentka společnosti Čo Hjon-min (36) se tak rozčílila na pracovní poradě s reklamní agenturou, že nejprve mrštila láhví vody na stěnu a pak další kolegovi do obličeje.

Později na Facebooku napsala, že její chování bylo nepřijatelné, a svůj čin označila za "pošetilý a bezohledný".

Mluvčí aerolinek Korean Air tvrdil, že viceprezidentka láhví mrštila na zem, a nikoli po hlavě kolegy.

Vzteklost je v rodině 

Návaly vzteku ovšem netrpí jen tato dáma, ale i její sestra Čo Hjon-a, dědička společnosti. V roce 2015 byla odsouzena za porušení pravidel leteckého provozu, když ztropila na ranveji v New Yorku skandál kvůli špatně naservírovaným oříškům. Tehdejší viceprezidentka údajně na letušku křičela nadávky a fyzicky ji napadla.

Poté nařídila, aby se letadlo vrátilo k letištní hale, kde přikázala vedoucímu palubní posádky opustit stroj. Kvůli incidentu byl přílet na soulské letiště opožděn o 11 minut. Čo Hjon-a strávila několik měsíců ve vězení, za své chování se omluvila a vzdala se svých funkcí.

Oba incidenty vyvolaly v Jižní Koreji značné pohoršení. Hospodářství země dominují mocné rodové průmyslové konglomeráty, takzvané čeboly, a nemálo Jihokorejců s nelibostí vidí, když špatné chování bohatých a mocných ujde trestu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám