Hlavní obsah

Pod davem na jakartské burze se utrhl ochoz, 75 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakarta

V burzovní budově v indonéské metropoli Jakartě se v pondělí kolem poledne místního času (6.00 SEČ) zřítila konstrukce ochozu. Zranění utrpělo nejméně 75 lidí, z většiny jsou to studenti, kteří byli v budově na exkurzi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamera zachytila, jak se na indonéské burze zřítil ochoz i s lidmiVideo: AP/Reuters

 
Článek

Příčiny neštěstí, které se stalo kolem poledne místního času (6.00 SEČ), zatím nejsou známy. Ze záběrů z bezpečnostních kamer je nicméně patrné, že ochoz se utrhl ve chvíli, kdy se na něm koncentroval v jenom místě větší počet lidí.

Burza po neštěstí, které doprovázel podle svědků velký chaos, přerušila provoz. Odpolední obchodování ale pokračovalo podle plánu.

Podle médií se propadla mezipodlažní podesta nad vstupní halou, kterou zasypaly mohutné kusy betonu a další trosky. Mezi zraněnými je podle zpravodajského serveru BBC řada univerzitních studentů, kteří byli v době neštěstí v budově na exkurzi.

Budova indonéské burzy se v září 2000 stala terčem pumového útoku ze strany místních islamistů. Policie ale vyloučila, že zřícení ochozu v objektu, kde jsou i kanceláře místní pobočky Světové banky a Mezinárodní finanční korporace (IFC), způsobil výbuch bomby.

Agentura Reuters v souvislosti s neštěstím uvedla, že při stavbě budov v Indonésii se často nedodržují bezpečnostní předpisy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám