Hlavní obsah

Pistorius začal zase běhat, svaz mu povolil start na mezinárodních závodech

Pretoria

Necelé dva měsíce poté, co byl obžalován z vraždy své přítelkyně Reevy Steenkampové, se jihoafrický paralympijský běžec Oscar Pistorius vrátil na trať. Fotografie atleta na tréninkové dráze ve čtvrtek zveřejnil list Beeld.

Foto: Profimedia.cz

Oscar Pistorius začal zase trénovat.

Článek

Pistorius, jemuž chybí obě nohy a běhá s protézami, je fenomenálním běžcem, který vstoupil do historie na loňských letních olympijských hrách v Londýně, kde závodil s běžci bez hendikepu.

Foto: Profimedia.cz

Oscar Pistorius

Jeho hvězdnou kariéru a život ale obrátil naruby incident před svátkem svatého Valentýna, při němž v atletově domě přišla o život jeho přítelkyně Reeva Steenkampová. Pistorius ji zastřelil. Tvrdí, že si ji v noci spletl se zloději.

Soud ho obžaloval z vraždy, ale zároveň propustil na kauci. Minulý týden pak soudce podmínky stíhání na svobodě zmírnil a běžci povolil vycestovat na závody do zahraničí. [celá zpráva]

Fotografii trénujícího Pistoriuse pořídila už 24. března osoba, která šla kolem stadiónu Pretorijské univerzity. Atletův agent přiznal agentuře AP, že Pistorius běhá, jeho rodina ale tvrdí, že se k vážnému trénování nevrátil, protože je stále traumatizován smrtí Steenkampové. Mezinárodní atletický svaz mu nicméně tento týden povolil závodit, takže je možné, že se Pistorius zúčastní červencového mistrovství světa ve Francii.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám