Hlavní obsah

Pistorius si u soudu zacpával uši a pak se zhroutil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pretoria
Aktualizováno

U soudu v Jihoafrické republice v úterý pokračoval proces s paralympijským běžcem Oscarem Pistoriem obžalovaným z vraždy své přítelkyně Reevy Steenkampové loni na svatého Valentýna. Před soudem vypovídala další sousedka o tom, že v osudnou noc slyšela z Pistoriova domu hádku a křik. Obžalovaný se zhroutil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pistorius se nemohl při odchodu od soudu prodrat přes davy novinářůVideo: Reuters

 
Článek

O tom, že se z Pistoriova domu nesl křik, vypovídala už v pondělí sousedka Michelle Burgerová. [celá zpráva]

V úterý její výpověď pokračovala. Ve chvíli, kdy popisovala, že Steenkampová křičela, si Pistorius na lavici obžalovaných zacpával uši a pak se zhroutil.

Foto: Kim Ludbrook/Pool , Reuters

Oscar Pistorius si u soudu zacpával uši.

Jeho obhájce následně zpochybnil tvrzení svědkyně, že slyšela křik Steenkampové i po střelbě. „Měla vážně poškozený mozek, takže je vyloučené, že by mohla křičet,” řekl podle ČTK Barry Roux a poukázal na to, že po střelbě křičel zoufalstvím Pistorius, když zjistil, že zastřelil přítelkyni, a nikoliv domnělého zloděje.

Foto: ČTK/AP

Oscar Pistorius u soudu v Pretorii

Křik však neslyšela jen Burgerová, nýbrž i další sousedka Estelle van der Merweová. „Vypadalo to, jako když se někdo hádá,“ uvedla v úterý u soudu a doplnila, že z Pistoriova domu vycházel křik.

Hádka ji podle jejích slov vzbudila krátce před druhou hodinou ranní a trvala zhruba hodinu. Po ní zazněly čtyři výstřely.

Foto: Reuters

Oscar Pistorius s Reevou Steenkampovou

Pistorius zastřelil svoji přítelkyni přes dveře koupelny. Tvrdí, že se bránil domnělému zloději, a byl přesvědčený, že Reeva spí nahoře v ložnici.

Proces bude pokračovat ve středu dalšími svědeckými výpověďmi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám