Hlavní obsah

Pátrání po ztraceném boeingu se kvůli počasí ještě protáhne

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Canberra

Mezinárodní pátrání po zmizelém boeingu společnosti Malaysia Airlines v Indickém oceánu se protáhne do příštího roku. Malajsie, Austrálie a Čína to podle agentury Reuters potvrdily ve středu. Důvodem je špatné počasí v oblasti.

Foto: Reuters

Pátrání po boeingu je zatím neúspěšné.

Článek

Úřady původně předpokládaly, že průzkum 120 000 kilometrů čtverečních ve vyznačené oblasti dokončí k poslednímu dni letošního roku. Nyní tento termín o dva měsíce prodloužily.

„Z důvodu špatných hydrometeorologických podmínek na jižní polokouli se předpokládá, že průzkum celé oblasti bude dokončen do ledna února 2017,“ uvedly.

Dosud bylo prozkoumáno 110 000 kilometrů čtverečních mořského dna. Trup letadla se stále nenašel.

Boeing s 239 lidmi na palubě zmizel z radarů v březnu 2014 při letu z Malajsie do Číny. Podle dostupných dat se z nevyjasněných příčin stočil na jih a vyšetřovatelé předpokládají, že dopadl v odlehlých částech na jihu Indického oceánu. Jejich teorii podporují nálezy částí letadla na Madagaskaru, Réunionu či Mauriciu. [celá zpráva]

Související téma:

Foto: Boeing

Boeing 777

Reklama

Výběr článků

Načítám