Hlavní obsah

Pád čínského Boeingu 737 zachytila kamera

Aktualizováno

Agentura AP zveřejnila záběry zachycující pondělní pád čínského dopravního letounu se 132 lidmi na palubě. Boeing 737 společnosti China Eastern Airlines se z dosud neznámé příčiny zřítil v horách na jihu Číny.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamera zachytila střemhlavý pád boeingu se 132 lidmi na palubě v ČíněVideo: AP

 
Článek

Na nepříliš kvalitních záběrech rozeslaných agenturou AP je vidět letoun, který se nosem dolů rychle řítí k zemi. Stroj narazil do horského svahu v Čuangské autonomní oblasti na jihu Číny.

Na Twitteru se objevily záběry, které údajně pochází z místa dopadu čínského boeingu.

„Dopravní letoun Boeing 737 se 133 lidmi na palubě společnosti China Eastern Airlines se zřítil nedaleko města Wu-čou v Čuangské oblasti a způsobil požár. Na místě zasahují záchranné týmy, počet obětí zatím není znám,“ oznámilo oblastní ministerstvo pro mimořádné události.

Foto: Reuters Staff, Reuters

Trasa havarovaného letadla

V Číně se zřítilo letadlo se 132 lidmi na palubě

Zahraniční

Podle agentury Reuters se v čínských horách zřítil šest let starý Boeing 737-800. Nejednalo se tedy o starý stroj. Boeing odstartoval ve 13:11 místního času (6:11 SEČ), po 14:20 místního času (7:20 SEČ) ztrácel rychlost a následně začal prudce klesat. Nad městem Wu-čou ztratili dispečeři s letadlem kontakt.

Čína patří v posledních letech v bezpečnosti letecké dopravy k nejlepším na světě, připomněla agentura Reuters. Poslední smrtelná nehoda civilního tryskového letadla se tam stala v roce 2010, kdy za špatné viditelnosti havarovalo letadlo společnosti Henan Airlines, když se blížilo k letišti v I-čchunu. Z 96 lidí na palubě jich tehdy 44 zahynulo.

Aukce Kemelových kreseb pro Ukrajinu

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám