Hlavní obsah

V Číně se zřítilo letadlo se 132 lidmi na palubě

– Peking • Aktualizováno

Letadlo společnosti China Eastern Airlines se 132 lidmi na palubě v pondělí havarovalo v horách na jihu Číny. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na místní média. Příčiny nehody ani počet obětí nejsou známy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Trasa havarovaného letadla Video: FLIGHTRADAR24.COM, Reuters

 
Článek

Čínská média původně uváděla, že v letadle bylo v době neštěstí 133 lidí, později počet o jednu osobu snížila a sdělila, že na palubě se nacházelo 123 cestujících a devět členů posádky.

Foto: Reuters Staff, Reuters

Trasa havarovaného letadla

Čínská státní televize uvedla, že letadlo směřovalo z města Kchun-ming do Kantonu. V Čuangské autonomní oblasti Kuang-si mělo "nehodu", která způsobila požár na horském svahu.

Podle agentury Reuters se jednalo o šest let starý Boeing 737-800. Stroj, který odstartoval ve 13:11 místního času (6:11 SEČ), po 14:20 místního času (7:20 SEČ) ztrácel rychlost a následně začal prudce klesat. Nad městem Wu-čou byl s letadlem ztracen kontakt. Na místo se vydali záchranáři.

Čína patří v posledních letech v bezpečnosti letecké dopravy k nejlepším na světě, píše agentura Reuters. Poslední smrtelná nehoda civilního tryskového letadla se tam stala v roce 2010, kdy za špatné viditelnosti havarovalo letadlo společnosti Henan Airlines, když se blížilo k letišti v I-čchunu. Z 96 lidí na palubě 44 zahynulo.

Společnost China Eastern Airlines patří mezi trojici největších čínských aerolinií. Létá na řadě domácích i mezinárodních tras a obsluhuje 248 různých destinací, píše Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám