Hlavní obsah

Pád čínského Boeingu 737 zachytila kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Agentura AP zveřejnila záběry zachycující pondělní pád čínského dopravního letounu se 132 lidmi na palubě. Boeing 737 společnosti China Eastern Airlines se z dosud neznámé příčiny zřítil v horách na jihu Číny.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamera zachytila střemhlavý pád boeingu se 132 lidmi na palubě v ČíněVideo: AP

 
Článek

Na nepříliš kvalitních záběrech rozeslaných agenturou AP je vidět letoun, který se nosem dolů rychle řítí k zemi. Stroj narazil do horského svahu v Čuangské autonomní oblasti na jihu Číny.

Na Twitteru se objevily záběry, které údajně pochází z místa dopadu čínského boeingu.

„Dopravní letoun Boeing 737 se 133 lidmi na palubě společnosti China Eastern Airlines se zřítil nedaleko města Wu-čou v Čuangské oblasti a způsobil požár. Na místě zasahují záchranné týmy, počet obětí zatím není znám,“ oznámilo oblastní ministerstvo pro mimořádné události.

Foto: Reuters Staff, Reuters

Trasa havarovaného letadla

V Číně se zřítilo letadlo se 132 lidmi na palubě

Zahraniční

Podle agentury Reuters se v čínských horách zřítil šest let starý Boeing 737-800. Nejednalo se tedy o starý stroj. Boeing odstartoval ve 13:11 místního času (6:11 SEČ), po 14:20 místního času (7:20 SEČ) ztrácel rychlost a následně začal prudce klesat. Nad městem Wu-čou ztratili dispečeři s letadlem kontakt.

Čína patří v posledních letech v bezpečnosti letecké dopravy k nejlepším na světě, připomněla agentura Reuters. Poslední smrtelná nehoda civilního tryskového letadla se tam stala v roce 2010, kdy za špatné viditelnosti havarovalo letadlo společnosti Henan Airlines, když se blížilo k letišti v I-čchunu. Z 96 lidí na palubě jich tehdy 44 zahynulo.

Aukce Kemelových kreseb pro Ukrajinu

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám