Hlavní obsah

Ostřelování základny mírových sil v Mali má tři oběti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bamako

Při raketovém útoku na základnu mírové mise OSN zahynuli v sobotu na severovýchodě Mali dva guinejští vojáci a jeden civilista. Dalších 14 lidí utrpělo zranění. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na představitele mise MINUSMA. K útoku se zatím nikdo nepřihlásil.

Foto: Joe Penney, Reuters

Obrněný vůz sil OSN v Bamaku

Článek

„Náš tábor v Kidalu se dnes brzy ráno stal terčem útoku teroristů. Použili rakety, které usmrtily dva guinejské vojáky z mírové mise OSN a jednoho civilistu najatého smluvně OSN,” řekl AFP představitel mise. Útok potvrdily i malijské zdroje.

Mírová mise OSN v této bývalé francouzské kolonii dbá na dodržování příměří mezi vládou a rebely na neklidném severu země. Na méně nebezpečném jihu Mali působí i čeští vojáci. V červnu sněmovna odsouhlasila, že česká armáda bude moci vyslat na sever země až 25 vojáků.

Německo v minulých dnech oznámilo, že vyšle do Mali 650 vojáků. Chce tak pomoci Francii, která se v Mali v posledních letech hodně angažuje, ale po nedávných atentátech v Paříži se nyní zaměřuje spíše na boj proti radikálům z Islámského státu v Sýrii.

Reklama

Výběr článků

Načítám