Hlavní obsah

Obří výletní loď u Japonska je kvůli koronaviru v karanténě

Japonská vláda kvůli obavám ze šíření nového koronaviru v pondělí uvalila karanténu na obří výletní loď Diamond Princess s 3711 lidmi na palubě. Reagovala tak na informaci o nákaze 80letého muže z Hongkongu, který se na lodi, jež nyní kotví u Jokohamy, před několika dny plavil. V úterý o tom informovala stanice NHK.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Japonsko uvalilo karanténu na výletní loď s 3700 pasažéry, na které cestoval muž s koronaviremVideo: Reuters

 
Článek

Hongkongský senior se vydal do Japonska letecky, na Diamond Princess se nalodil 20. ledna a plul na ní pět dní, pak vystoupil.

Poslední den plavby ovšem muž začal pokašlávat a 30. ledna dostal horečku. O den později u něj testy prokázaly nákazu virem 2019-nCoV.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Nařízená karanténa a testování pasažérů i členů posádky jsou podle agentury Reuters v souladu s interními předpisy a běžnými postupy v podobných případech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obyvatel Wu-chanu natočil mrtvoly v pytlích i nemocné na chodbě nemocniceVideo: AP

Na palubě lodi je 2666 pasažérů a 1045 členů posádky. Nikdo z nich zatím zdravotními komplikacemi netrpí, a pokud se na tom v následujících hodinách nic nezmění, loď by měla brzy dostat povolení pokračovat v plavbě.

Na koronavir zabral lék vyvinutý Čechem

Amerika

Koronavirus je kapénková infekce, která se z člověka na člověka přenáší vzduchem nebo při úzkém kontaktu.

Nákaza se projevuje podobně jako chřipka. Nemoc zasahuje sliznice horních a dolních dýchacích cest, doprovázejí ji neustupující horečky, bolesti kloubů a svalů a kašel. Inkubační doba je týden až čtrnáct dní.

Nikdo nesmí na pevninu. Na výletní lodi u Říma uvízlo kvůli koronaviru sedm tisíc lidí

Evropa

Největší riziko představuje nákaza pro děti, seniory, chronicky nemocné nebo pro lidi s oslabenou imunitou.

Reklama

Výběr článků

Načítám